Bezoek stand van "Super Bio Natuurdrank Fresshi" op De Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg M/V 26 november 2016 bij VUmc Amsterdam.

VUmc en Zus & Zorg organiseren Publieksdag op 26 november 2016.

 

Meer onderzoek naar MAN/VROUW-verschillen in de zorg

 

Op 26 november 2016 organiseert VUmc, samen met ZUS & Zorg, de Landelijke Publieksdag Gezondheidszorg M/V. Hierbij staan de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg centraal. De dag wordt geopend door oud -Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, ambassadeur van het nieuwe Women’s Health Research Fund en voorzitter van de Patiëntenfederatie Nederland.

 

Een gynaecoloog en een cardioloog leggen uit dat vrouwen vaak niet de goede zorg krijgen omdat er onvoldoende kennis is over man/vrouw-verschillen. Interventie-cardioloog Yolande Appelman en gynaecoloog Wouter Hehenkamp van VUmc over man/vrouw-verschillen: “Een hartinfarct bij vrouwen wordt niet altijd herkend. Symptomen komen namelijk ook vaak voor bij vrouwen in de overgang of bij stress. Vrouwspecifieke aandoeningen zijn vaak nog onderbelicht. Medisch onderzoek is veelal gebaseerd op gezonde jonge mannen . Er moet meer erkenning komen voor de verschillen tussen mannen en vrouwen. Daarmee verbetert de kwaliteit van de gezondheidszorg, de kwaliteit van leven van vrouwen en mannen en worden er minder onnodige zorgkosten gemaakt.”

Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen over hun nieuwe boek

Er is een vrolijke presentatie van het nieuwe boek ‘Te lijf’ van de actrices/schrijfsters Isa Hoes en Medina Schuurman. Ze vertellen over het ouder worden en welke ongemakken dit met zich mee brengt. ’s Middags zijn er lezingen van specialisten over onder andere het hart, menstruatie, migraine, depressie, de overgang en reuma. Op het Gezondheidsplein zijn stands van patiëntenorganisaties en verschillende zorgprofessionals. Er is speciale aandacht voor depressie, de bekkenbodem, seksualiteit en de overgang. Ook is er een speedspreekuur met artsen. Verder is er informatie te vinden over uiteenlopende thema’s zoals voeding, vitaliteit en verzorging.

 

Het onderwerp M/V-verschillen staat inmiddels op de politieke agenda dankzij Womeninc en de Alliantie Gender & Gezondheid. Met de publiekscampagne ‘Behandel me als een dame’ zorgen zij voor bewustwording onder zorgprofessionals, de patiënt en het publiek.

 

 

Voor VUmc is meer onderzoek naar m/v-verschillen in de zorg een speerpunt. Er is een onderzoeksfonds opgericht: het Women’s Health Research Fund. Alle exposanten die mee doen aan de publieksdag doneren met hun bijdragen aan dit fonds. De toegang is gratis voor bezoekers. Gatis aanmelden kan via www.zusonline.nl. Wees er snel bij want vol=vol.

 
Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Brooke Sinha (vrijdag, 03 februari 2017 03:21)


    Great beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

  • #2

    Charolette Merino (vrijdag, 03 februari 2017 09:08)


    I love what you guys are up too. This kind of clever work and reporting! Keep up the fantastic works guys I've incorporated you guys to my blogroll.