Ontdek de kracht van kruiden en specerijen!

De gezondheidsvoordelen van kruiden en specerijen:

·         ze bijdragen aan een enorme verbetering op de gezondheid.

·         er zitten boordevol antioxidanten en hebben daardoor een positief effect aan het lichaam.

·         ze bevatten bioactieve stoffen (ze zouden ontstekingsremmende eigenschappen) en veleantioxidanten die beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen (beschermen tegen bacteriën, virussen, schimmels), antioxidanten ook helpen je lichaam te vechten tegen ziekte en veroudering.

·         ze bevatten meer antioxidanten dan groente en fruit per 100 gram.

·         ze bevatten veel belangrijke mineralen en vitaminen en stimuleren tevens een goede werking van je stofwisseling, ze zijn vooral belangrijk voor de groei van het lichaam.

·         versterk immuunsysteem in het lichaam is van groot belang voor een optimale gezondheid en ook je lichaam in balans brengen.

·         ze hebben een unieke smaakmaker voor veel verschillende gerechten en dranken.

Ik ben met vele soorten gember groot gebracht, natuurlijk met planten uit eigen tuin. Velen soorten kruidendranken heb ik tijdens mijn jonge leeftijd geconsumeerd en heb ontzetten veel met verschillende kruiden en specerijen / bladeren dranken leren maken, van zoet-, zure-, pittig- en bitterdranken, maar wel gezoet met honing en verfris met limoen of citroen. Kruiden zijn vaak wat milder van smaak dan specerijen, die meestal wat scherper en pittiger / bitter van smaak zijn.

De voordelen van deze kruiden en specerijen zijn niet allemaal wetenschappelijk bewezen maar onderzoekingen van honderden jaren geleden (voornamelijk) door oosterse geneeskunde heeft wat me betreft genoeg bewijs geleverd van de krachtmetingen van kruiden en specerijen, mede ook omdat de laatste 10 jaar vele westerse wetenschappers onderzoeken hebben gedaan over de gezondheidsvoordelen van deze kruiden en specerijen, dit heeft me nog eens extra zekerheid gegeven.

Gebaseerd op de vele gezondheidsvoordelen van kruiden en specerijen hebben mij gemotiveerd om een beetje van mijn kennis en ervaringen te delen met andere met een missie en visie .

·         Mijn missie: “Back to Nature”, dit betekent eten en drinken uit de natuur, gemaakt met eenvoudige met gezonde en verse ingrediënten.

·         Mijn visie: In een gezonde levensstijl levert een gezonde geest in een gezonde lichaam.

 

Een gezond eten / drinken – en levenspatroon is zo belangrijk in mijn missie en visie en past bij het doel om mensen op eigen kracht hun leefstijl te veranderen, dit geldt ook voor de kinderen om hun op te laten groeien tot gezonde levensstijl, ouders moeten hun kinderen hierbij ondersteunen en betrekken (ook wel commitment) en zelf het goede voorbeeld geven.

Begin met een gezonde lifestyle, een gezond leven hoeft helemaal niet duur te zijn. Hoe meer je weet, hoe eenvoudiger het is om gezonder te leven. Gebruikt kruiden en specerijen aan je lichaam te geven, omdat deze veel mineralen en vitaminen bevatten hierdoor ontstaat een immuunsysteem en brengt het lichaam weer in balans. Sommige kruiden en specerijen bevatten ook veel antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen hebben zoals stofwisseling of metabolisme en boost je lichaam vraagt hierom. Probeer ook thee van verse kruiden en specerijen te maken, bijvoorbeeld verse munt bladeren of verse gember. Eerst een klein beetje van de kruiden en specerijen mengen, zodat je kunt proeven of de kruiden mix van de thee wel de smaak naar je wens is.

Geef jezelf rust na een zware drukke tijd, dit is heel belangrijk voor je lichaam en geest, neem even tijd voor rust en ontspanning. Ontspanning is nodig om het lichaam en geest weer te laten herstellen.

Tijdens een rust periode of een groot gedeelte van het jaar, gebruikt dan minder alcohol, -koffie, -suiker, en -tabak, zodat door gebruik van natuur / biologische producten (levensmiddelen, kruiden en specerijen) je lichaam weer tot rust komt.

Ik ga er vanuit dat mijn kennis en ervaringen mogelijk een kleine bijdrage aan de maatschappij kan zijn.

Ervaar het zelf!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0